Пожарникарите продължават да се борят с опустошителния пожар в Национален парк

...
Пожарникарите продължават да се борят с опустошителния пожар в Национален парк
Коментари Харесай

Продължава пожарът в национален парк в Северна Гърция

Пожарникарите не престават да се борят с опустошителния пожар в Национален парк " Дадия " в Северна Гърция за шести ден като армията изпрати войски, с цел да поддържат напъните на противопожарната работа и по-специално да подобрят достъпа посредством отваряне на пътеки към по-дълбоките елементи на гората, написа гръцкият вестник " Катимерини ".

Четири самолета и три хеликоптера също работят от сутринта, с цел да изливат вода върху пламъците, които не престават да унищожават скъпи гори и естествени местообитания в Националния парк " Дадия-Лефкими-Суфли " край река Марица (Еврос).

Противопожарната работа е изпратила 320 пожарникари, а общински служащи и десетки доброволци също са се вклкючили в борбата.

Друг огромен пожар, който избухна в събота на югоизточния остров Лесбос в Егейско море, също продължава да гори във вторник, макар че противопожарната работа сподели, че той значително е овладян след малко експлоадиране през нощта покрай региона на Вриса.

Усилията за преодоляване на трети горски пожар в региона Илия в Пелопонес дават обилни признаци на усъвършенстване, въпреки и там пожарът да гори шести ден.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР